http://doriangray.gr/wp-content/uploads/2016/01/lamaris-nv.jpghttp://doriangray.gr/wp-content/uploads/2016/01/lamaris-nv2.jpg

Φώτης Λάμαρης

lamaris-fotis

Συνδύασε από μικρός τη ζωή του με τη μουσική “αναζητώντας τις αρμονίες και τις ισορροπίες μέσα του αλλά και στον κόσμο γύρω του”, όπως ο ίδιος παραδέχεται. Η νότες του “πρωταγωνιστούν” και δίνουν τον τόνο της παράστασης. Σεμνός, μεθοδικός και αφοσιωμένος από παιδί στην τέχνη, μιας και η τέχνη γι’ αυτόν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο έκφρασης της ψυχής.

Μαθητής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και στη συνέχεια φοιτητής στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας με  βαθμό Άριστα, Certificate of Music Performance από το Trinity College of London και διπλωματούχος πιάνου µε βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το “Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής Σπ.Μάζης” ενώ παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια master-classes πιάνου με διεθνώς καταξιωμένους έλληνες και ξένους πιανίστες  μιας και “η τριβή και η εξάσκηση δεν τελειώνει ποτέ”. Βραβευμένος στο διεθνή Διαγωνισμό  “Georgy Georgescu” και με συμμετοχή στον ελληνικό τελικό της “Eurovision Junior”, το άστρο του στη μουσική έλαμψε από νωρίς.  Με συμμετοχή σε Χορωδίες ως Τενόρος, του Μουσικού Σχολείου Ιλίου & του Πανεπιστημίου Αθηνών σε έργα όπως το Ορατόριο του Μ. Θεοδωράκη ΄Άξιον Εστί” στo Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και το Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη ως πιανίστας-παρουσίαση σε Α΄ εκτέλεση Έργων μελοποιημένων για soprano & piano του Iωσήφ Βαλέτ- για να δώσει μετά το στίγμα του στην υποκριτική, με τη συμμετοχή του στη σειρά “Μίλα µου Βρώµικα” του MEGA Channel και να επανέλθει στο ορχηστρικό με την Παιδική Όπερα του Iωσήφ Βαλέτ «Ποιος έκανε πιπί στον Μισσισσιπή;” στην Eθνική Λυρική Σκηνή.

Το ανήσυχο πνεύμα του αναζητά και άλλους τρόπους έκφρασης και τον ωθεί να ξεκινήσει το μαθήματα Υποκριτικής στο «Θέατρο των αλλαγών», στο “Εργαστήρι Τέχνης Θεάτρου”, αλλά και μαθήματα Χορού Latin αλλά και Jazz στο New York Acting Studio, ενώ, αυστηρός κριτής του εαυτού του, συμπληρώνει “τα κενά”, με σεμινάρια υποκριτικής αρχαίου δράµατος, υποκριτκής στην κάμερα,  αυτοσχεδιασμού και παντοµίµας, θεατρικού παιχνιδιού και φωνητικής, με αναγωνρισμένους καθηγητές του χώρου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τον επέλεξε ο πολυβραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης και χορογράφος Chet Walker για το musical Sweet Charity που ανεβαίνει φέτος στο θέατρο Badminton.

Η μουσική με την υποκριτική αποκτούν παράλληλη και αλληνένδετη πορεία από νωρίς, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα της ομογένειας στον Κ.Π. Καβάφη, στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια µε απαγγελία ποιημάτων του και μουσική συνοδεία, αργότερα ως ηθοποιός, πιανίστας και τραγουδιστής στη μουσικοθεατρική παράσταση ‘’Γαλαζοαίµατες πόρνες των Αθηνών, Γαβριέλα & Ζουζού’’ στο “Αγγέλων Βήµα” σε σκηνοθεσία Κώστα Φέρρη,  και  κάνει τη μουσική ενορχήστρωση του soundtrack της παιδικής θεατρικής παράστασης “Οι Άρχοντες των Δαχτυλιδιών” σε σκηνοθεσία Δ.Παναρετάκη στο Θέατρο “Ελυζέ” και το Θέατρο “Ορφέας”.

Η μεγάλη οθόνη τον αγκαλιάζει στην ταινία “Πανδημία”, του Δηµήτρη Πιατά και στην ταινία “Η Χορωδία του Χαρίτωνα” του Γ. Καραντινάκη, ενώ πρόσφατα συμμετείχε στην ταινία του Χρήστου Δήµα «Μαγικός Καθρέφτης».

Βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της πολυδιάστατης και τελειωμανούς καλλιτεχνικής του φύσης με την ενσάρκωση του ήρωα του Όσκαρ Ουάιλντ και την σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για το “Πορταίτο του Ντόριαν Γκρέυ”.